Hidroizolatii - Termoizolatii - Acumcom

flickr facebook twitter digg stumbleupon feed

Screen

Profile

Direction

Menu Style

Cpanel
Monday, 17 October 2011 10:05

Izolarea puntilor termice a pretilor de fatada

STYROFOAM IB - Izolarea puntilor termice a pretilor de fatada


Partile cladirii cu transmisie crescuta a caldurii sunt numite simplu punti termice. Temperatura suprafetei interioare a acestor parti de cladire este semnificativ mai coborata fata de suprafata inconjuratoare si de temperatura ambianta. Cele mai frecvente parti unde apar punti termice sunt grinzile inelare, buiandrugii, incintele radiatoarelor, parapetii, stalpii din beton armat, pervazele ferestrelor etc.

Lipsa unei preveniri adecvate a puntilor termice poate cauza pierderi importante de caldura. Umiditatea generata de condensarea pe suprafata are un efect advers fata de confortul camerei. Temperatura scazuta a suprafetelor interioare conduce la o umiditate relativa ridicata. Aceasta este adeseori un mediu favorabil pentru dezvoltarea mucegaiurilor, conduce la deteriorarea suprafetei si la probleme estetice.

Avantaje

- Reducerea pierderii de caldura - economie de energie (transmiterea pierderii de caldura poate fi redusa cu cca 10%);
- Imbunatatirea confortului;
- Evitarea dezvoltarii mucegaiului;
- Prevenirea problemelor structurale: condensarea la suprafata,
- Rezolvarea problemelor estetice, formarea crapaturilor.

Solutii STYROFOAM pentru izolatia puntilor termice, a peretilor de fatada cu finisare de tencuiala sau placi:

STYROFOAM IBDatorita rezistentei inalte la permeabilitatea vaporilor de apa, nu este necesara, in mod normal, nici o bariera de vapori atunci cand izolatia este amplasata pe partea interioara.
Rezistenta mecanica mare si rezistenta la umiditate permit instalarea panourilor de STYROFOAM IB ca un cofraj pierdut. Suprafata rugoasa sau profilata a panourilor confera o aderenta foarte buna la beton. Daca este necesar, este recomandata utilizarea diblurilor de plastic asezate in panou in prealabil, in special la cadrul ferestrelor, colturile de perete etc. Daca izolatia este instalata dupa constructia structurii peretelui, panourile de izolatie trebuie fixate cu adezivi si - in special pe zone intinse sau daca tencuiala peretilor existenti este de calitate proasta - este necesara o fixare suplimentara mecanica.
O atentie speciala trebuie acordata soclurilor cladirilor: fara protectia termica adecvata a acestuia, eficienta izolatiei fatadei, a peretilor celulari si a parterului sunt reduse semnificativ. Stratul izolant in zona soclului este expus la impact sever cu umezeala: umezeala din sol, de la apa de ploaie si de stropire, presiune impact mecanic, acid humic etc. Panourile din STYROFOAM IB, datorita rezistentei mari la umezeala, la cicluri inghet-dezghet si la impact mecanic - ofera o solutie eficienta pe termen lung. Panourile albastre de spuma de polistiren extrudat pentru izolatia soclului pot completa diferitele sisteme de izolatie a fatadelor.

You are here: Termoizolatii Sisteme de termoizolatie DOW CHEMICAL Izolarea puntilor termice a pretilor de fatada